Tiszafüred

2023.07.04. 11:25

Egy ideig elképzelni se tudták, mire kellettek a férfinak a gyanús benzines kannák

Mintegy három millió forint értékű üzemanyagot sikkasztott el az a sarudi férfi, aki két gazdasági társaságnak is kárt okozott. A járási ügyészség vele szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint az okozott kár megfizetését indítványozta.

Hartai Gergely

Forrás: Ilusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Tiszafüredi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy sarudi lakhelyű férfival szemben, aki a munkája ellátásához kapott üzemanyagkártyákkal mintegy 3 millió forintot értékű üzemanyagot sikkasztott el – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Közölték: a vádirat szerint a férfi 2021 decembere és 2022 júliusa között egy nonprofit gazdasági társaság szállítmányozási ügyintézőjeként dolgozott. A férfi munkája ellátáshoz két cég üzemanyagkártyáját is megkapta, és a társaságok tulajdonában lévő gépjárműveket is rendszeresen használta.

A férfi azonban a kártyákkal úgy is vásárolt üzemanyagot különböző töltőállomásokon – legtöbbször Tiszafüreden, Hevesen, Füzesabonyban –, hogy az üzemanyagot nem a gépjárművekbe, hanem kannákba töltötte és azt ellopta.

Az egyik társaságnak csaknem kétmillió forint, míg a másiknak több mint egymillió forint kárt okozott az üzemanyag elsikkasztásával.

A járási ügyészség a büntetlen férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint az okozott kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában.

Mint megtudtuk, az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönt majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában