Vádat emeltek

2023.07.19. 16:00

Elpusztultak a lopott halak, és még büntetést is kaphat a szolnoki horgász

Tizenhárom darab pontyot zsákmányolt egy magántulajdonban lévő tóból az a büntetett előéletű szolnoki férfi, aki ellen most vádat emelt a Szolnok Járási Ügyészség.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, még márciusban fogott ki 13 darab, összesen 30 kilogrammnyi, 52 ezer forint értékű pontyot egy magántulajdonban lévő Szolnok melletti halastóból a büntetett előéletű 58 éves férfi, de a zsákmánynak már nem tudott sokáig örülni.

– A halakat a férfi a helyszínről nem tudta elvinni, mivel a horgászatot követően tetten érték, azonban az elkövetési érték nem térült meg, mert a kifogott halak elpusztultak. Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására továbbá az elkövető horgászfelszerelésének elkobzására tett indítványt – tájékoztatott dr. Lánczi Rajmund, csoportvezető ügyész, a Szolnoki Járási Ügyészség helyettes szóvivője. Hozzátette, az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában