Folyik a helyreállítás

2023.07.11. 17:21

Jelenleg az óriásdaru dolgozik a legtöbbet a Kétpónál kisiklott kocsik vágányra helyezésén – galériával

A leborult konténereket is a speciális vasúti eszköz segítségével mozgatják meg.

Mészáros Géza

Folyik a helyreállítás

Fotó: Mészáros János

A vasárnap a kétpói vasúti-közúti kereszteződésben történt vonatszerelvény-baleset miatt a békéscsabai vonalon Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál a MÁV szakemberei továbbra is folyamatosan dolgoznak a műszaki mentésen, a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán. 

A vasúti daru, amely Szolnokról érkezve, hétfőn kora reggel a vonat utolsó, kisiklott kocsiját rakománnyal együtt, a megfelelő műszaki vizsgálat és javítás után visszahelyezte a vágányra, kedd délelőtt, a Szajol–Szentes–Hódmezővásárhely–Békéscsaba–Mezőtúr útirányon átfordítva, megérkezett a baleset helyszínére. A többi kocsi beemelése ugyanis a daru új pozíciójából történik meg, illetve a kocsikról a konténereket ennek a darunak a segítségével rakják át a helyszínre küldött vasúti kocsikra.

A Mávinform közleménye szerint, miután a jobb vágányon egy felsővezetéki tartóoszlop kidőlt és összetört, ennek következtében mintegy két kilométer hosszban megrongálódott a vasúti pálya is. A sínek és a vasbetonaljak használhatatlanná váltak, vágánygeometriai hibák keletkeztek, helyenként új pályát kell építeni. Jelenleg sem a jobb, sem a bal vágányon nem közlekedhetnek a vonatok. 

A helyreállítás a bal sínpáron leghamarabb a hét második felében teheti majd talán lehetővé, hogy egyelőre sebességkorlátozással megindulhasson egy vágányon a forgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában