Szoljon podcast

2023.07.10. 10:25

A kétpói vonatbaleset alaposan felforgatta a vasúti menetrendet. Mutatjuk a változásokat!

A békéscsabai vonalon, mindkét irányban, számos ideiglenes menetrendváltozásra kell számítani.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Molnár Róbert

A vasárnap délben Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál történt vasúti baleset miatt a békéscsabai vonalon számos ideiglenes menetrendváltozásra kell számítani. A helyszínen jelenleg is dolgoznak a műszaki mentésen, a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán. Ezért továbbra sem közlekedhetnek a vonatok azon a szakaszon. Az átmeneti járatmódosulások többnaposak lesznek, ugyanis a szerelvény-kisiklás következtében a jobb- és a baloldali sínpárok, valamint a villamos-felsővezetékek is jelentősen károsodtak.

A Mávinform a következő tájékoztatást adta ki a menetrendváltozással kapcsolatban:

* A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen, 60-80 perccel is megnő a vonatok menetideje.

* Tiszatenyő és Mezőtúr között nem közlekedhetnek vonatok.

* Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Hétfőn egész nap a következő változásokra kell számítani:

* A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig.

* Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.

* A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.

* A belföldi és nemzetközi vonatok megosztva, a Keleti pályaudvar és Szolnok, illetve Mezőtúr és Békéscsaba-Arad-Bukarest-Brassó-Temesvár között közlekednek.

* A Békéscsaba felé tartó utasok Szolnokról a Debrecen felé közlekedő InterCity és InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig.

* A Tiszatenyő állomásra utazók Szolnoktól, illetve Szolnokra a szentesi vonatokkal utazhatnak.

* A Budapest Keleti pályaudvar és Lőkösháza között az InterCity vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

* A Nyírség, a Tokaj és a Latorca InterCity-k mindkét irányban megállnak Törökszentmiklóson, Szolnok és Debrecen között helyjegy váltása nélkül igénybe vehetők.

A nemzetközi vonatokat érintő kivételek:

* A Keleti pályaudvarról 9:10-kor Brassóba induló Fogaras InterCity (75) csak Mezőtúrtól közlekedik, utasai Szolnokig a Keleti pályaudvarról 9:15-kor induló Z60-as vonattal (3342) utazhatnak, Szolnoktól a Debrecenbe tartó Cívis InterRégió-val (6082) utazhatnak tovább Törökszentmiklósig, onnan pótlóbusszal Mezőtúrig (az átszállás biztosított lesz).

* A Keleti pályaudvarról 11:10-kor Aradra induló Maros InterCity (375) csak Mezőtúrtól közlekedik, utasai Szolnokig a Keleti pályaudvarról 11:15-kor induló Z60-as vonattal (3324) utazhatnak, Szolnoktól a Debrecenbe tartó Cívis InterRégió-val (6004) utazhatnak tovább Törökszentmiklósig, onnan pótlóbusszal Mezőtúrig (az átszállás biztosított lesz).

* A Tapolcáról Békéscsabára 16:29-kor elindult Csabai Tekergő sebesvonat (1973) csak Szolnokig közlekedik. Szolnoktól Törökszentmiklósig utazhatnak a debreceni Cívis InterRégió vonattal (6008). Törökszentmiklós-Mezőtúr között pótlóbusz, onnan tovább vonat közlekedik.

* Az Aradról Budapestre tartó Maros InterCity (374) Szolnok és a Keleti pályaudvar között nem közlekedik.

* Ugyancsak kimarad a menetrendből a Keleti pályaudvar és Szolnok között a Bukarestbe 19:10-kor induló Ister InterCity (IC 473). Utasai a Keleti pályaudvarról Békéscsabára 20:10-kor induló Békés IC vonattal (7408) utazhatnak, mely csak Szolnokig közlekedik. Onnan Törökszentmiklósig a debreceni IR vonattal utazhatnak. Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbusszal, onnan tovább vonattal utazhatnak. Az Ister IC háló- és fekvőkocsijait este a Dacia-Corvin gyorsvonat (347) továbbítja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában