Életveszélyt okozó testi sértés

2023.07.11. 07:00

Léprepedés a szántón – kis híján tragédiába torkollt a mobil miatt kitört veszekedés Tiszaföldváron

Életveszélyt okozó testi bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves cibakházi férfival szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Kovács Berta

A képen az elkövetés helyszíne látható.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlott és a sértett férfi 2022. október 23-án együtt szórakozott Tiszaföldváron. A sértett másnap észlelte, hogy a mobiltelefonja nincs meg, ezért az esti órákban megjelent az elkövető lakhelyénél, hogy a telefon kapcsán számonkérje őt.

Ez oda vezetett, hogy a cibakházi férfi és a sértett az ingatlan előtti szántóföldön összevitatkoztak, majd a vitát lezárandó a sértett „Hagyd, tartsd meg a telefont!” felkiáltással a férfit otthagyta és hazaindult.

A férfi ettől ingerült lett, a sértett után lépett, és dühében több alkalommal, ököllel, nagy erővel a sértett fejét és felső testét megütötte, majd utoljára hastájékon, a bordák alatti részen mért ütést a sértettre, aki ennek következtében a földre esett. A földön fekvő sértettet a bántalmazó hátrahagyta a helyszínen.

A bántalmazás következtében a sértett léprepedéssel járó életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, és a közügyek gyakorlásától való eltiltást indítványozta. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni – tudatta dr. Lánczi Rajmund, a Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában