Oktatás

2023.08.31. 12:38

Iskolapadba ültek a jászkunsági iskolaőrök

Kétnapos képzésen vettek részt a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében szolgálatot ellátó iskolaőrök. A résztvevők több helyszínen, csoportokra bontva fejlesztették tudásukat.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Police.hu

A vármegyei rendőr-főkapitányság oktatási és szabadidőközpontjában tartották a hagyományos kétnapos képzést az iskolaőröknek.

Az első helyszínen a rendőr-főkapitányság rendészeti trénerei által tartott teammunka zajlott, ahol a kommunikációs szituációk, a csoportos és egyéni foglalkozások kerültek előtérbe. A résztvevők megismerték azokat a módszereket, amiket sikerrel alkalmazhatnak a diákokkal, tanárokkal vagy szülőkkel való kommunikációban. A másik helyszínen az intézkedéstaktikai képzés során mélyíthették el ismereteiket, majd a megelőzéssel kapcsolatos tudásukat frissíthették fel 

– tájékoztatott Sipos-Kácsor Andrea, vármegyei rendőrségi sajtóreferens.

 

A program sikeres, a 2023/24-es tanévben 19 új helyszínen folytatódik tovább, amelynek érdekében jelölteket toboroznak.

 

– Jelenleg Jászapáti, Jászkisér, Karcag, Tiszafüred, Abádszalók, Tiszaszentimre, Mezőtúr településekre keresünk alkalmas jelölteket. Érdeklődni a rendőr-főkapitányságon, illetve bármelyik rendőrkapitányságon lehet – hangsúlyozta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában