Baleset

2023.08.14. 19:30

Ittasan vezette a motorkerékpárját, majd súlyos sérüléseket szenvedett a szajoli férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a szajoli férfivel szemben, aki közepes fokú ittas állapotban vezette gépi üzemmódban az elektromos kerékpárját, és emiatt balesetet is szenvedett. Az ügyről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

Mészáros Géza

A mellékelt fotót a nyomozó hatóság készítette a megrongálódott kerékpárról

Forrás: Magyarország ügyészsége

A vádirat szerint a férfi ez év május 12-én, a reggeli órákban, Szajol lakott területén közepes fokú ittas állapotban közlekedett a robbanómotoros kerékpárjával, gépi üzemmódban.

A férfi – ittassága miatt, egyéb külső forgalmi ok nélkül – a kerékpárral az úttestről jobbra lehaladt, és az ott lévő jelzőtáblának ütközött, majd az út melletti vízelveztő árokba esett.

A baleset során kizárólag az ittas férfi szenvedett súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, míg kerékpárja megrongálódott.

Az ügyészség a büntetlen férfivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni - tájékoztatott a vármegyei főügyészség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában