Vádemelés

2023.09.12. 08:59

„Robbantások lesznek Jászberényben, kórháztól kezdve minden” – terrorcselekménnyel fenyegetőzött egy férfi

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy jászberényi férfivel szemben, aki a 112-es segélyhívón keresztül háromszor is robbantásokkal fenyegette meg a rendőrséget.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi június 27-én, a kora esti órákban, drog hatása alatt egy jászberényi nyilvános telefonfülkéből 10 percen belül háromszor is felhívta a 112-es segélyhívót, ahol kérte kapcsolni a Jászberényi Rendőrkapitányságot. A férfi a  diszpécsernek mindhárom alkalommal elmondta, hogy ha nem lesznek változások a drog miatt, akkor Jászberényben „robbantások lesznek, kórháztól kezdve minden”, majd azt közölte a telefonban, hogy „ez ilyen több ezres halálos kimenetelű dolog lesz, ha itt Jászberényben nem tűnik el örökre a drog!”

Az ügyészség a büntetlen férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alá helyezésre tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában