Ráfizetett

2023.10.06. 06:55

A lopás helyszínén felejtett biciklije helyett lopott kerékpárokat a karcagi tolvaj

Az elmúlt hónapokban több biciklit lovasított meg az a 30 éves karcagi férfi, akit végül egy kisújszállási élelmiszerboltban lopás közben füleltek le.

Pakainé Pusztai Nóra

Több biciklit is meglovasított a 30 éves férfi

Forrás: Police.hu

Boltot rámolt ki, kerékpárokat lopott egy 30 éves karcagi férfi, akit több hónap után végül elkaptak.

Az első hozzá köthető eset nyáron történt, amikor biciklivel egy karcagi vegyesbolthoz érkezett, mert annak udvaráról különböző szerszámokat akart lopni. Végül zsákmány nélkül távozott, úgyhogy még a kerékpárját is a helyszínen hagyta. Utóbbit aztán valószínűleg többszörösen is pótolni akarta.

– A férfi szeptember 29-én egy kerékpárt tulajdonított el a karcagi vasútállomás tárolójából. Másnap, napközben ismét felbukkant ott, s egy újabb kerékpárt vitt el. Éjjel egy családi ház udvaráról elektromos kétkerekűt tolt el, amit a közelben hátrahagyott – sorolta az elmúlt nap kerékpárlopásait András Hunor Lehel, vármegyei rendőrségi sajtóreferens. 

A férfit végül október 2-án egy kisújszállási boltban az üzlet biztonsági őre ért tetten, amikor különböző élelmiszereket akart ellopni. Ő értesítette a rendőröket is.

– A nyomozók a férfit ötrendbeli lopással gyanúsítják, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását – nyilatkozta a sajtóreferens.

Az elvitt kétkerekpárokat a karcagi fiatalember eladta. Az egyiket a rendőrök megtalálták, és visszaadták jogos tulajdonosának, aki a közösségi oldalon köszönte meg a helyi rendőrök munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában