Nem válogatott a módszerekben

2023.10.26. 19:42

Időzített bombát csinált a házából egy öngyilkosságra készülő szolnoki férfi

Egy-egy gázpalackot is tett a bekapcsolt főzőlapokra.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat egy 73 éves szolnoki  férfival szemben. A vád szerint a férfi évekig 92 éves édesanyjával egy szolnoki családi házban lakott, melyből 2022. szeptember 26-án kellett volna kiköltöznie. Ugyanis a férfi kölcsöntartozásai miatt egy végrehajtási eljárás során egy harmadik személy tulajdonába került az ingatlan. 

Mint dr. Lánczi Rajmundtól, az ügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, a férfi édesanyja 2022. nyarán – minimum egy hónappal az előtt, hogy rátaláltak – a lakóház emeleti szobájában elhunyt. A halálesetről azonban a vádlott nem tett bejelentést, a holttestet a szoba padlóján hagyta. 

Ezután a férfi 2022. augusztus 30-án a hajnali órákban ittas állapotban a lakóház garázsában öngyilkossági szándékkal benzint locsolt szét, emellett a földszinten és az emeleten lévő főzőlapokat is bekapcsolta, és azokra egy-egy gázpalackot tett. Mindezeken túl a földszinten lévő főzőlap mellé egy 5 literes kannában benzint is elhelyezett. Ám még ezzel sem érte be, az emeleti szobában ugyanis szintén benzint locsolt szét, és az ott lévő fürdőszobában és gardrób helyiségben egy-egy 5 literes kannában is benzint hagyott.

A vádlott ezután meggyújtotta a garázsban szétlocsolt üzemanyagot, majd bezárta a lakóház ajtajait.

Az óriási tűz következtében a garázs, a benne lévő személygépkocsival együtt teljesen kiégett, de a lángok átterjedtek az onnan nyíló folyosóra, valamint a garázsajtó fölötti előtetőre is, utóbbi teljesen meg is semmisült. A nyílászárók megégtek, a ház belső falazatáról a festék leégett, az elektromos hálózat megsemmisült, de a fűtési rendszer is működésképtelenné vált.

A tüzet a szomszédban lakók vették észre, akik nyomban értesítették a hatóságokat, valamint poroltóval megkezdték az oltást. Az áramot lekapcsolták, a gázt pedig elzárták. A négy esetkocsival helyszínre érkező tűzoltók eloltották a lángokat, így az a lakóházról nem terjedt tovább.

Az eszméletlen állapotban lévő férfit a lakóház egyik emeleti hálószobájából a tűzoltók hozták ki, majd füstmérgezés miatt kórházba szállították.

Az ügyészség a vádiratában szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni, tájékoztatta a Szoljon.hu-t a helyettes sajtószóvivő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában