Bűnügy

2023.10.20. 19:55

Közel 800 ezer forintot emelt le gondozottja számlájáról a kunszentmártoni ápoló

A Szolnoki Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy kunszentmártoni nővel szemben, aki a gondozottja számlájáról 730 ezer forintot vett le.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint egy kunszentmártoni nő ápolóként és gondozóként egy idős gondozottja számára rendszeresen bevásárolt. Mint kiderült, több alkalommal elkérte a sértett bankkártyáját, és PIN kódját, annak ellenére, hogy mindezt tiltotta a munkaköri leírása. 

Később kiderült, a gondozó több alkalommal is -összesen kilencszer- a gondozottja tudta nélkül, a bevásárlásokon felül 730 ezer forintot vett le a szépkorú számlájáról. A járási ügyészség a büntetlen nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására, a szociális gondozói tevékenységtől történő eltiltásra, valamint az okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában