Bántalmazás

2023.10.27. 17:20

Nem bírta tovább a bántalmazást, végül feladta a harcot a földre zuhant árokszállási nő

Gyorsított eljárásban ítélték el azt a jászárokszállási fiatalt, aki szeptemberben egymás után egy férfit és egy nőt is kirabolt a jászsági településen. A nőt olyan súlyosan bántalmazta, hogy több csonttörést is szenvedett.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shuterstock.com

Rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt felelt az a 18 éves jászárokszállási fiatal, aki egy nőt és egy férfit is kirabolt nemrég. 

– A fiatal férfi szeptember 24-én, kora este, Jászárokszálláson kerékpározott azzal a céllal, hogy valahogyan pénzt szerezzen. Ekkor felfigyelt egy ittas állapotban bicikliző férfira, akit meglökött, így az elesett – részletezte az esetet dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, a rabló pénzt követelt, ám a földön fekvő nem tudott adni, így dühében a fiatal ököllel fejbe ütötte és a zsebéből kihullott 320 forintot összeszedte a földről. Nem sokkal ezután a fiatal férfi ismét elindult kerékpárral a település központja felé, majd felfigyelt az utcán egy hazafelé tartó nőre, akit kerékpárral megelőzött és egy kivilágítatlan részen megvárta, majd több alkalommal ököllel arcon ütötte.

– A nő a kezében tartott táskájával igyekezett védekezni, a fején el is találta a támadóját, aki ekkor a nő ruháját fogva dulakodni kezdett vele. Mindketten a földre estek, és a férfi addig folytatta a dulakodást, amíg a nő – a további bántalmazás elkerülése érdekében – el nem engedte a táskát. A férfi ekkor felkelt a földről, majd az elvett táskával együtt a kerékpárjával távozott – idézte fel a történteket a szóvivő.

Dr. Ocsovai Ágnes hozzátette: a bántalmazott nő arccsontja és orra is eltört, a fején, a térdén és mellkasán több zúzódásos, horzsolásos sérülést is szenvedett, melyből a csonttörések 8 napon túl gyógyulnak.

A járási ügyészség gyorsított eljárásban rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt bíróság elé állította a jászárokszállási férfit.

– A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a vagyon elleni erőszakos bűncselekmény miatt már büntetett férfit, és ezért őt 6 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – közölte.

A kiszabott ítélettel szemben a férfi és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős, az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában