Tűz

2023.10.12. 12:38

Több mint 30 órán át oltottak, több mint 750 bála égett Jászapátinál

Szerdára virradó éjjel kigyulladt egy több mint 750 bálából álló szénakazal.

Köllő Judit

Végül sikerült eloltani a tűzet

Forrás: Jászkisér ÖTP

Ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, szerdára virradóan kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy bálás kazal Jászapáti külterületén. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a lángra kapott kazal több mint 750 bálából állt.

A káresethez a jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók vonultak. Végül a jászkiséri egység maradt a helyszínen, hogy a bálákat vízsugár fedezete mellett, felügyelet alatt égesse le, közben egy erőgép boronával határolta körbe a kazlat, így a tűz nem terjedhetett tovább.

Később egy rakodóval megkezdődött az égő maradványok szétbontása, ennek során a tűzoltók először vízsugárral, majd vízágyúval szüntették meg az izzásokat, illetve a felcsapódó lángokat. A tüzet csak csütörtök délelőttre sikerült teljesen eloltani. A beavatkozás több mint harminc órán át tartott.

A tűzoltók több mint 30 órán át dolgoztak
Forrás: Jászkisér ÖTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában