Megelőzés

2023.11.06. 15:30

Emberkereskedők „színjátéka”: rendkívül nehéz szituációval szembesültek a szolnoki és kisújszállási gyerekek

A Kapaszkodó program fókuszában legutóbb az emberkereskedelem és a prostitúció elleni küzdelem állt Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Rimóczi Ágnes

A gyerekek a Ne légy áldozat! című, fórum színházi előadást láthatták

Forrás: Police.hu

A szolnoki Kaméleon Társulat tizenegy éve alakult szakemberek összefogásával a felnövekvő nemzedék és családjaik lelki egészségéért. A csoport bűnmegelőzési szakemberekkel együtt, a Kapaszkodó program keretében időről időre előadásokat tart a témában. A hónap témája az emberkereskedelem, a prostitúció megelőzése volt.

– A programban a szolnoki, a kisújszállási és a tiszakürti gyermekvédelmi intézményekben lakó gyermekek a Ne légy áldozat! című, fórum színházi előadást láthatták, melyben a felmerült problémákat, nehéz szituációkat a helyszínen lévő szakemberekkel az előadás menetébe iktatott beszélgetések során oldották fel – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az illetékesektől megtudtuk: a program megálmodói arra törekedtek, hogy a résztvevők minden esetben megoldási javaslatokat is kaphassanak, és emellett kiemelt figyelmet szenteltek a Signal for Help segítségkérő jelzés megismertetésére is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában