Elkapták a bandát

2023.11.03. 11:25

Évekig nagyüzemben termesztették a marihuánát egy csépai tanyán

Megkezdődött az egyik drogkereskedő banda büntetőpere a Szolnoki Törvényszéken.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék a napokban előkészítő ülést tartott egy drogterjesztő banda tagjainak büntetőperében. Az ügy öt vádlottja közül először kettő tekintetében tartott a bíróság előkészítő ülést. Mindkét vádlott csak részben ismerte el a vád szerinti bűnösségét, így az ő vonatkozásukban tárgyaláson folytatódik az ügy a Szolnoki Törvényszéken, bizonyítás felvételével. A további három vádlott ügyében november 9-én lesz az előkészítő ülés.

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség ez év július 21-én társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat négy férfivel szemben, akik közül hárman magyar állampolgárságúak, egyikük pedig román. A vád szerint a banda egy csépai, valamint egy lajosmizsei külterületi tanyán 2017 és 2021 között, négy évig folyamatosan, „nagyüzemben” termesztettek kannabiszt, amit növényi drogként, marihuánaként, rendszeres haszonszerzésre törekedve értékesítettek. Mészáros Géza


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában