Hatrendbeli lopással gyanúsítják

2023.11.14. 11:24

Három kisüveges üdítőért tört be egy kiséri fiatal az iskolai büfébe

Egy fiatal három darab, két deciliteres üdítő miatt tört be a minap egy jászkiséri sulibüfébe. A jászsági rendőrök hamar elfogták a férfit, aki ellen két elfogatóparancs volt érvényben. Hatrendbeli lopással gyanúsítják.

Hartai Gergely

Két elfogatóparancs is érvényben volt ellene

Forrás: Police.hu

Egy jászkiséri általános iskola udvarára ismeretlen tettes mászott be november 13-án este fél kilenc körül, és a büféből három kis üveg üdítőt vitt el 900 forint értékben. Erről riasztás érkezett a büfé üzemeltetőjéhez, így a rendőrök forró nyomon indultak a bűnelkövető után. A 22 éves helyi lakost néhány órán belül elfogták – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rongálási kár mindig nagyobb volt, mint a lopási
Forrás: Police.hu

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember ez év júniusától kezdődően havonta egy-egy bűncselekményt követett el. A jászkiséri esetek jellemzője az, hogy a tettes néhány ezer forintos lopási kárt okozott, míg a rongálási kár százezres nagyságrendű volt. Októberben 200 ezer forint felett volt a lopási érték: gerendákat, szarufákat, valamint födémtámaszokat vitt magával a férfi. Ráadásul két elfogatóparancs is érvényben volt ellene.

A nyomozók négyrendbeli lopás vétség és kétrendbeli lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják a fiatalt. A nyomozó hatóság őrizetbe vette, és indítványozzák letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában