Átverés

2023.11.22. 18:00

Nyereményjátékos csalás áldozata lett egy jászkunsági hölgy

Az elmúlt napokban ismét előfordult az úgynevezett nyereményjátékos csalás Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy közösségi oldalon küldött üzenetben kerestek meg egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hölgyet azzal, hogy ajándékcsomagot nyert nagyobb összegű pénzzel. Az ismeretlen képet is küldött a sértettnek a nyereményről, megerősítve annak hitelességét. Ahhoz viszont, hogy a nő ezt a csomagot megkapja, futárköltségként egy kisebb összeget kellett átutalnia egy ismeretlen bankszámlára. 

Az áldozat később ismét kapott egy értesítést, miszerint a csomagot a vámon feltartóztatták, további pénzre lesz szükség, hogy átvehesse a csomagot. Az újabb összeg átutalását követően az ismeretlen tovább hitegette a sértettet a nyeremény átvételével kapcsolatban, amely azóta sem érkezett meg.

A napokban történet csalásról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság számolt be hírportálunknak. 

A hatóság a történettel kapcsolatban újra felhívja a figyelmet a hasonló esetekre. Az illetékesek mindekit arra kérnek, fogadják meg a tanácsaikat annak érdekében, hogy elkerüljék az áldozattá válást.

– A közösségi oldalon, e-mailben kapott nyereményjátékokat kezeljék fenntartásokkal. Mindig ellenőrizzék a nyereményt biztosító cég honlapján vagy közösségi profilján, hogy valóban van-e ilyen játék. A játékot szervezők a nyeremény átvételéhez szükséges adatokon kívül mást, így pénz átutalását sem kérhetik soha. Személyes adataikat csak a valódi, ellenőrzött játékokhoz kapcsolódóan és a valódi szervező online felületén adják meg – olvashatók a tanácsok között.

Felhívják a figyelmet, hogy a nyereményjátékok egy része az adatgyűjtést szolgálja, mivel a személyes és a kapcsolattartási adatok, mint az e-mail-cím és a telefonszám, jól értékesíthetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában