Elfogták

2023.11.13. 11:25

Saját anyjának bankszámláját ürítette ki egy fiú Szolnokon

A Mátrix Projekt segített az online-csalást felderíteni.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A szolnoki nyomozók a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki azt a fiatalt, aki édesanyja banki adatait felhasználva követett el online csalást. Az eseményről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Egy szolnoki asszony tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságon ez év szeptember 8-án délelőtt, mondván, egy ismeretlen tettes lelopta a bankszámlájáról a pénzét.

Az eddigi nyomozati adatok szerint a nő 21 éves fia kölcsönkérte édesanyja mobiltelefonját, majd egy pénzintézeti applikáción keresztül ötvenezer forintot utalt át egy ismerőse bankszámlájára. Az utalásról értesítette az előzményekről mit sem sejtő barátot is, aki felvette az összeget egy bankautomatánál, majd azt átadta a fiúnak. Az anya akkor szembesült azzal, hogy megkárosították, amikor a patikában nem tudta kifizetni a gyógyszereit.

A szolnoki nyomozók adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, és ezek értékelését követően elfogták a fiatalembert, akit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt november 7-én gyanúsítottként hallgattak ki. A fiú elismerte, hogy ő lopta meg saját édesanyját, azonban vallomást nem tett.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. A bűncselekmények megelőzéséről bővebb információkat, aktualitásokat, megelőzési tippeket a KiberPajzs oldalán olvashatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában