Többen megsérültek / Frissítve

2023.11.15. 09:00

Személyvonatba csapódott egy tehervonat Sápnál, Szolnok felé hosszabb menetidővel kell számolni

Frontálisan ütközött egy személyvonat és egy tehervonat szerda reggel Sáp településen, a vasútállomásnál. Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel a vonatközlekedés, a korlátozás a Szolnok felé haladó szerelvényeket is érinti.

Pakainé Pusztai Nóra

A hajnali órákban egy tehervonat nekiütközött a sápi állomáson várakozó személyvonatnak

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Frissítés - 14:50:

Sáp állomásnál 14 órától megindult a vonatforgalom – tájékoztatta honlapján az utasokat a MÁVINFORM. Részletezték: a Püspökladányból Biharkeresztesre 14:15-kor induló vonat (6416) már teljes útvonalán közlekedhet, nem kell pótlóbuszra szállni. A reggeli balesetet követő műszaki mentés és helyreállítás végéig még 20-30 perccel hosszabb menetidők előfordulnak.

Frissítés - 12:05

Sáp állomáson délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a reggeli balesettel kapcsolatban. Ahogy arról korábban beszámoltunk a Püspökladány–Biharkeresztes vonalon hajtott bele egy tehervonat egy személyeket szállító szerelvénybe.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgató sajtótájékoztatót tartott a helyszínen szerdán délelőtt. Az eseményről a haon.hu hírportálon is beszámoltak, mint olvasható, a vezérigazgató elmondta, a vasúttársaság tehervonata az Állj! – vörösjelzőt meghaladva belerohant az állomáson szabályosan tartózkodó személyvonati szerelvénybe.

BALOGH Péter; PAFFÉRI Zoltán
Pafféri Zoltán, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. vezérigazgatója (k) beszél a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán tartott sajtótájékoztatón. Mellette Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. debreceni pályavasúti területi igazgatóságának vezetője (j) és Balogh Péter Tamás főhadnagy, a Hajdú-Bihar vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense (b)
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Közölte: a balesetnek hét sérültje van, a MÁV mozdonyvezetőjét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították a debreceni kórházba, miután a katasztrófavédelem három és félórás, heroikus küzdelemmel szabadította ki a szerelvényből.

Körülbelül harmincan dolgoznak jelenleg is a helyreállításon.

Hadnagy Attila, a MÁV debreceni területi igazgatója kifejtette: először a személyvonat sérült szerelvényét szabadították le a vonatról, majd a tehervonatot húzták félre annak érdekében, hogy a kisiklott mozdonyokat szét tudják kapcsolni.

A műszaki mentés bizonytalan ideig tart, vonatpótló buszos közlekedésre, forgalmi változásokra kell számítani egész nap.

A műszaki mentés bizonytalan ideig tart
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI Fotószerkesztőség

Korábban írtuk:

Vonatbaleset történt a Püspökladány–Biharkeresztes vonalon szerdán hajnalban. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a püspökladányi, a hajdúszoboszlói, a berettyóújfalui és a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak a baleset helyszínére, akik egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból.

– A személyvonaton öten utaztak, közülük egy ember súlyosan, négyen könnyebben megsérültek – közölték.

A balesetben többen megsérültek
Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

Az esetről Kavalecz Imre, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs szakértője közleményt továbbított.

– Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe Sáp állomáson a számára behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. Mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó 5 utasból 4-en sérülést szenvedtek, őket a mentők ellátják. Információink szerint az utasok könnyebben sérültek. A vasúttársaság mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek – nyilatkozták.

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból
Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

A hatóság jelenleg is vizsgálja a baleset körülményeit. A helyszínelés ideje alatt Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel a vonatközlekedés. Az utasokat pótlóbuszok szállítják ezen a szakaszon. Az erre utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak.

A baleset körülményeit vizsgálják
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában