Vádemelést javasolnak

2023.12.01. 08:11

Saját édesanyját károsította meg a szolnoki férfi

A szolnoki nyomozók vádemelést javasolnak a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként kihallgatott férfi ügyében, aki édesanyja banki adatait felhasználva követett el online csalást.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, egy szolnoki asszonyt a 21 éves fia károsította meg szeptember 8-án oly módon, hogy kölcsönkérte a mobiltelefonját, majd egy pénzintézeti applikáción keresztül 50 ezer forintot utalt át egyik ismerőse bankszámlaszámára. A számlára érkező összeget később átvette ismerősétől. A sértett akkor szembesült azzal, hogy megkárosították, amikor a patikában nem tudta kifizetni a gyógyszereit – tájékoztatott András Hunor Lehel százados.

A fiatalembert információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt hallgatták ki. A nyomozó hatóság az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

Az elkövető
Forrás: Police.hu

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. A bűncselekmények megelőzéséről bővebb információkat, aktualitásokat, megelőzési tippeket a KiberPajzs oldalán olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában