Összefoglaló

2023.12.22. 11:25

Több mint száz embert kellett kimenekíteni a szolnoki kórházból – márciusban különös bűnesetek is terítékre kerültek

Az abonyi egyenruhások kitartó próbálkozásainak köszönhetően menekült meg egy 71 éves helyi asszony, aki saját otthonában szorult segítségre. Hírt adtunk márciusban arról is, hogy a szolnoki Hetényi Géza kórház egyik kórterme lángokba borult, 135 ember kellett kimenekíteni az épületből.

Pakainé Pusztai Nóra

Nagy károkat okozott a tűz

Fotó: Mészáros Géza

Időben érkezett a segítség Abonyba

Egy abonyi ház ablakán másztak be a rendőrök. A gyors döntésen egy 71 éves hölgy élete múlt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy figyelmes szomszéd tárcsázta a rendőröket február 27-én délben, hogy ismerősét két napja nem látja, és telefonon is hiába keresi, nem tudja elérni. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, Balog Barbara őrmester és Simon József főtörzszászlós a helyszínen az ajtót és az ablakot zárva, a redőnyöket leengedve találták. Hiába kopogtattak és szólongatták az idős nőt, és hiába hívták a telefonján, melynek csöngését hallották a házból, válasz nem érkezett. Az egyik ablak redőnyét sikerült kissé elmozdítani, amikor megpillantották az ágyon fekvő asszonyt, az egyenruhások riasztották a mentőket, majd Simon József főtörzszászlós betörte az ablakot, Balog Barbara őrmester bemászott, és belülről kinyitotta az ajtót. Az időben érkezett segítségnek köszönhetően a 71 éves asszony életét sikerült megmenteni, s végül a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba. 

Lángra lobbant a szolnoki Hetényi Géza kórház egyik kórterme

Márciusban embereket kellett kimenekíteni a szolnoki Hetényi Géza kórház épületéből, a hétemeletes negyedik szintjén csaptak fel a lángok. Egy 10 négyzetméteres kórterem teljes terjedemlében égett. Ahogy akkor Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, a tűzeset során keletkezett füst az 5. és 6. emeletre is átterjedt, ezért 135 embert kellett kimenekíteni, és a kórház más épületszárnyaiban elhelyezni.

Kálváriához vezetett a stoppolás Jászapátiban

Két fiatal utazott autóval Jászberénybe, felvettek egy 21 éves férfit, aki a vasútállomás előtt álldogált. Minden akkor vált kaotikussá, amikor az üzemanyag útközben kifogyott. A két utas szóváltásba keveredett, mely tettlegességig fajult. Korábban úgy fogalmaztunk az esetről, hogy az egyik kivette a másik zsebéből a 100.000 forint értékű telefonját, majd távozott. A készüléket később 15.000 forintért adta el egy jászapáti lakosnak. A járművezető és a gyanúsított 1000 forintért üzemanyagot vásárolt és tovább kocsikáztak. A bejelentést követően a rendőrök elfogták és kihallgatták a férfit.

Vészfékezéssel kerülte el a nagyobb ütközést a buszsofőr

A szolnoki rendőrök cserbenhagyással gyanúsították a besenyszögi férfit, aki a záróvonalat átlépve ütközött egy busszal Szolnokon. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Bajcsy Zsilinszky út – Nagy Imre körút – József Attila úti közlekedési csomópontnál történt az eset márciusban. Az autós nem biztosított elsőbbséget a megállóból elinduló busznak. A buszsofőr az ütközés elkerülése érdekében fékezett, ám érintőlegesen így is ütköztek. Az egyik szépkorú utas a kapaszkodó korlátnak esett és – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A terhelt beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy rossz döntést hozott, amikor elhagyta a helyszínt és vallomásában bocsánatot kért a buszon elesett idős hölgytől.

Megkezdődött a perbeszéd-folyam a közel száz vádlottat érintő esetben

Hónapokon át húzódott a perbeszéd-folyam, közel száz vádlott állt bíróság elé a kriminalisztika történetének egyik legfurcsább ügyében. Ahogy arról hírportálunkon beszámoltunk, a bűncselekmény-sorozat, ami miatt a bizonyítási eljárás elindult, közel tíz évvel ezelőtti. Külföldi autókölcsönzőkből több nagy értékű autó ellopásáról tettek feljelentést, a nyomozók jászkunsági szálakat is felderítettek.  

Három birkát terelt ki a jászberényi épületből a szabadnapos tűzoltó

Hegesztés közben keletkezett a szikra, egy húsz négyzetméteres, könnyűszerkezetes épületben tárolt bálák, illetve takarmány kapott lángra Jászberényben, a Kerékgyártó Árpád utcában. Közöltük, Krasnyánszki Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester bejelentést tett szabadnapján, majd szolgálatban lévő társai kiérkezése előtt a közelben tartózkodókkal együtt oltani kezdte a lángokat. Az építményben három birka is volt, azokat kihajtották. A jászberényi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal fejezték be a munkát.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában