Tárgyalás

2024.01.04. 15:55

Egy szolnoki tízemeletes tömbház felrobbantásával fenyegetőzött a lányáért aggódó anya

A már jócskán felnőtt generáció bizonyára élénken emlékszik még Kern András örök érvényű paródiájára, a „Halló Belváros? NDK-turmixgép kapható?” címmel mindenkit megkacagtató rádiókabaréjára: „Tessék, Ingatlan. Jó napot kívánok, Weiner elvtársat keresem. Weiner elvtárs ebédel, és szabadságon van, és a másik vonalon beszél…”. Nos, hasonló szituáció okozhatta a vesztét annak az édesanyának, aki ugyan nem a vidám jelenet szerint huszonháromszor, de legalább nyolc alkalommal hívta a 112-es segélyhívószámot, mielőtt robbantással fenyegette meg a szolnoki Aranyi Sándor út 6. szám alatti tízemeletes tömbházat.

Mészáros Géza

Anya (jobbról) és lánya a Szolnoki Törvényszék előtt. Az asszony gyermeke iránti aggodalma súlyos büntetéssel is végződhet

Fotó: Mészáros Géza

Az édesanya, aki a Szolnoki Törvényszéken terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette, hatóság félrevezetése és egyéb bűncselekmények miatt áll bíróság előtt, s várja dr. Hajdu Anna bírónő hamarosan kihirdetendő ítéletét, a szolnoki gyermekotthonban nevelt és pszichiátriai kezelés alatt álló tizennégy esztendős lányát igyekezett volna megmenteni drogdílerek és prostifuttatók karmai közül.

Az 58 éves büntetlen előéletű szolnoki nő 2020 novemberében több alkalommal, volt, hogy egyetlen nap alatt nyolcszor is azért tárcsázta a 112-es segélyhívó számot, mert a telefonjára számtalanszor kapott a szolnoki gyermekotthonból eltűnt kislányáról kompromittáló kép- és hangüzeneteket, amelyből megtudta, hogy gyermeke egy zűrös pesti fiatalember fogságában van a fővárosi hetedik kerületében. 

A meszendzserek tartalmából olyan információkat értelmezett, amely szerint lányát veszély, hovatovább életveszély fenyegeti.

Az üzenetek hatására felhívott 112-es segélyhívó diszpécsereinek kérdésére felelve minduntalan – a történtek hatására ugyan kissé zavarodottan – elmondta saját és gyermeke születési adatait, a saját és lánya – a díler – tartózkodási helyét, s hogy azonnal mentsék meg a gyermekét. A diszpécserek – a csütörtöki tárgyaláson meghallgatott nyolc hangfelvétel szerint mindig más személy – a megfelelő rendtartás szerint mentősöket és a rendőrséget is belevonva a konferenciabeszélgetésbe újra kikérdezték az anyát az adatairól és a történésekről. A zaklatott asszony azonban egy idő után nem tudta tovább türtőztetni magát az ugyanazon kérdések megválaszolására, amelyből a konferencia résztvevői alig tudták pontosan összerakni a „ki-hol-mikor-hogyan?”-ra adott zavaros feleleteket.

A lelkileg megviselt anya pedig végül pszichésen összeomlott, s beleüvöltötte a telefonba: „Ha nem mentik meg a lányomat, van több kanna benzinem, amivel felrobbantom az egész bérházat!”. Ez a kinyilatkoztatása vált a vád tárgyává, s emiatt várja büntetőügyében az ítéletet az édesanya. A tárgyalás februárban folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában