Vádemelés

2024.01.23. 17:30

Elektromos rollert ittasan vezetve okozott balesetet egy férfi Jászberényben

A vádlott egy Stop-táblával védett kereszteződésbe megállás nélkül haladt be, melynek következtében egy, a védett úton szabályosan kerékpározó hölgy és a rolleres összeütköztek.

Mészáros Géza

Az ittasan közlekedő férfi egy kerékpárossal ütközött össze

Forrás: Rendőrség

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 54 éves jászberényi férfival szemben súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt. Az ügy részleteiről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

A vád szerint a férfi 2021. június 18-án 18 óra körül a jászberényi Vásár téren közlekedett ittasan egy elektromos rollerrel. A vádlott egy Stop-táblával védett kereszteződésbe megállás nélkül haladt be, melynek következtében egy, a védett úton szabályosan kerékpározó hölgy és a rolleres összeütköztek. A baleset következtében a sértett hölgy 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában