Bűnügy

2024.01.02. 18:00

Hárman egy ellen: félholtra verték ismerősüket a tiszasülyi bántalmazók, letartóztatták őket

Az ügyészség egy 62 és egy 29 éves tiszasülyi férfi letartóztatását indítványozta társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A férfiak csaknem félholtra verték ismerősüket a tiszasülyi gáton karácsony másnapján.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Karácsony másnapján a tiszasülyi gáton támadtak meg egy férfit, aki súlyos sérülést szenvedett. Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta hírportálunkat: egy szolnoki kórházból érkezett a bejelentés a rendőrségre december 26-án, miszerint egy tiszasülyi férfin életmentő műtétet hajtottak végre, életveszélyes sérülései feltehetően bántalmazásból származnak. Másnap a nyomozóknak sikerült kihallgatni a megvert férfit, aki részletesen elmondta mi történt vele. 

– A megalapozott gyanú szerint december 26-án délután, a Tiszasüly és Kisköre közötti gátszakaszon, előzetes szóváltást követően három férfi ismerőse tettleg bántalmazta. Egyikük, lefogta kezét, míg a másik kettő kézzel és egy vasrúddal ütötte. A sértettnek sikerült szabadulnia a fogásból, és elszaladt – számolt be az esetről András Hunor Lehel sajtóreferens.

A tájékoztatásból kiderült: a vármegyei nyomozók beazonosították a feltételezett elkövetőket, majd elfogásukat követően a trió tagjait életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. 

– A 62 éves tiszasülyi gyanúsítottat, és 26 éves fiát őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat, melyet a járásbíróság harminc napra elrendelt. 26 éves tiszaburai társuk szabadlábon védekezhet – tette hozzá a sajtóreferens.

A letartóztatással kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség is beszámolt az esetről. 

– A rendelkezésre álló adatok szerint a bántalmazott férfi az idősebb férfi gyanúsítottnál lakott, részére alkalmi munkákat végzett. A két férfi között december 26-án délelőtt vita alakult ki, ezért a később bántalmazott férfi személygépkocsiba ült és azzal elhajtott. 

Az idősebb gyanúsított két férfi társával utána ment és őt a Tiszasüly és Kisköre közötti gátszakaszon találták meg, ahol az autóban az idősebb gyanúsított több alkalommal megütötte a menekülni próbáló férfi fejét. Egyik társa eközben a személygépkocsi ajtaját kinyitva először ököllel ütötte a fején, majd egy vasrúddal a férfi oldalát és lábát is több alkalommal megütötte, miközben harmadik társuk a férfit a karjánál fogva lefogta

– részletezte dr. Ocsovai Ágnes. 

A főügyészségi sajtószóvivő hozzátette: a férfi a bántalmazás közben a személygépkocsiból kijutott, majd a Tisza árterébe menekült, ahová a gyanúsítottak már nem követték, hanem a helyszínről elhajtottak.

– A bíróság december 31-én elrendelte a két büntetett férfi letartóztatását. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélyét is. Mindkét férfi és védőik is fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd – tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában