Megelőzés

2024.01.16. 14:30

Ismeretlen veszélyekre hívták fel az iskolások figyelmét Szolnokon

A helyes döntésekről és azok következményeiről tartott előadást Volter Ildikó őrnagy a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. osztályos tanulóinak.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Szituációs gyakorlatok segítették a gyerekeknek felismerni a veszélyforrásokat. Volter Ildikó őrnagy a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. osztályos tanulóinak tartott előadást a minap. Ahogy a Balesetmegelőzés Szolnok vármegye közösségi oldalán írják, a világ számos, eddig ismeretlen veszélyt rejt magában, melynek időbeli felismerése a gyerekek számára – életkori sajátosságaik miatt – igen nehéz.

– Ráadásul nagyon könnyen befolyásolhatóak, számukra ismeretlenekben megbíznak, ha pedig döntenek, azok kockázataival és ennek várható következményeivel nem számolnak – fogalmaztak a bejegyzésben.

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Volter Ildikó őrnagy a problémára fókuszáltan tartott előadást a helyi Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. osztályos tanulóinak Veszély és kockázat, valamint Döntés és következmény témakörökben.

–  A D.A.D.A. órán a különféle szituációs gyakorlatok révén a gyerekek megtanulták felismerni a veszélyforrásokat, és várhatóan helyes döntéseket hoznak a kockázat és a következmények felmérésével – részletezték.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában