Berendezés

2024.01.25. 10:00

Jelzett az érzékelő – ezúttal egy jászsági család menekült meg

Egy háromtagú jászsági családot mentett meg a szén-monoxid-érzékelő. A katasztrófavédelem továbbra is hangsúlyozza a készülék fontosságát.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Gettyimages.com

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda este Jászalsószentgyörgyön, egy Kossuth Lajos úti családi ház hálószobájában. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatta hírportálunkat. Az igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy három lakó a készülék jelzését hallva azonnal kiment az udvarra és nem sérült meg. 

A jászberényi hivatásos tűzoltók visszaállították a jelzéskori állapotokat, és az egyik gázkonvektor mellett kimutatták a szén-monoxid jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A család otthonában maradhatott, mert a fűtést más módon meg tudta oldani 

– részletezte az esettel kapcsolatban Németh Ádám.

A szóvivő a történtekkel kapcsolatban rámutatott, hogy egy ilyen készülék a halálos gáz legkisebb mennyiségére is jelez, így a lakásban tartózkodók azonnal megkezdhetik a szellőztetést és értesíthetik a tűzoltókat; valamint elkerülhetik a sérülést. 

– Egy szén-monoxid-érzékelő csupán néhány ezer forintért megvásárolható, cserébe évekre garantálja otthonunk biztonságát. Fontos, hogy minden olyan ingatlanban legyen szén-monoxid-érzékelő, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel. A katasztrófavédelem az érzékelők pozitív és negatív listájával segít a megfelelő készülék kiválasztásában – tette hozzá végül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában