Brutális támadás

2024.01.17. 06:53

Súlyosbítanák a szolnoki gyilkos 10 éves fegyházbüntetését

A fellebbviteli főügyészség súlyosítaná az idős embert kegyetlenül összeverő pár férfi tagjának büntetését.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség – másodfokú ügyészségként – súlyosabb büntetést adna a szolnoki gyilkosnak. Az illető, miután elküldték korábbi albérletéből, a párjával egy idegen házban kívánta az éjszakát eltölteni, azonban mivel annak idős tulajdonosa ezt nem engedte, brutálisan megverték őt. Az idős férfi nem élte túl a támadást.

A történtekről dr. Nagyné dr. Günther Ágnes osztályvezető ügyész, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője számolt hírportálunknak.

Az ügyben első fokon a Szolnoki Törvényszék járt el a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2022. május 18-án este a barátnőjével italozott Szolnokon. Korábbi lakóhelyükről elküldték őket, mert nem fizettek.

Italozás után egy ismeretlen idős ember házához mentek, abból célból, hogy az éjszakát ott töltsék. Azonban, amikor a pár a házba bement, az idős férfi észrevette és távozásra szólította fel őket. Ám a pár nem távozott, sőt, a fiatal férfi szóváltásba keveredett az idős férfival, akit brutálisan megvert. Ököllel, könyökkel, több alkalommal, nagy erővel fején és felsőtestén ütötte, a fejét szorosan átfogva több alkalommal is a falba verte, miközben a pár női tagja a földön fekvő férfit rugdosta.

A fiatal férfi ezt követően a földön fekvő férfi ruházatát pénzt keresve átkutatta, majd elment. A távozást követően ugyan segélyhívást kezdeményezett, azonban a pontatlan bejelentés következtében a sérült embert a hatóságok nem találták meg. Az idős férfire végül szomszédja talált rá, kórházba szállították, ott azonban életét vesztette.

A Szolnoki Törvényszék a pár tagjait halált okozó testi sértés, magánlaksértés, továbbá a férfit kifosztás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Ezért a többszörös és különös visszaeső férfit tíz év fegyházbüntetésre, a büntetlen előéletű nőt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi vonatkozásában hosszabb tartamú fegyházbüntetés érdekében, a férfi és a védője felmentés és enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában