Jászkunság

2024.01.02. 11:30

Tűz- és katasztrófavédelmi teszteken keresztül szerezhetünk hasznos ismereteket

Vajon mi a teendő, ha a lakásunkban tűz keletkezik? Mit jelent pontosan a hőségriasztás? Ezekre is választ és további értékes információt kaphatunk a most megjelent katasztrófavédelmi teszteken, melyeket érdemes kitölteni. Az összeállítás az elmúlt tizenkét hónap tűz-, illetve katasztrófavédelmi tesztjeinek kérdéseiből válogat.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A tavalyi év tűz-, illetve katasztrófavédelmi tesztjeinek kérdéseiből válogat 2024 első katasztrófavédelmi tesztje. 

– A kérdések között vannak erdőtűzre, hőségriasztásra vonatkozók, szóba kerül a tűzvizsgálati hatósági eljárás, a háztartási hulladék kerti égetése, a mezőgazdasági gépek szezonális szemléje, de a szakemberek arra is várják a választ, hogy szabályozza-e valami, hol kell elkezdeni az aratást, milyen messze legyen a szénakazal a búzatáblától, és milyen jégvastagságnál lehet már biztonságosan korcsolyázni – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Megtudtuk: a kérdezz-felelekből kiderül az is, hogy milyen problémákat okozhat, ha nem megfelelő tűzifát használunk, és miért nem szabad óvatlanul összeönteni a háztartásban fellelhető tisztítószereket. 

A tesztek a katasztrófavédelem honlapján érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában