Polgárőrök

2024.02.19. 16:00

Jászkunsági motoros polgárőröket képeztek Budapesten

Elméleti és gyakorlati feladatokat is kaptak a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei motoros polgárőrök a budapesti képzésen. Esőben, vizes és száraz úton is teljesítették a programot.

Pakainé Pusztai Nóra

Vezetéstechnikai gyakorlatokat is teljesítettek a jászkunsági motoros polgárőrök

Forrás: Beküldött fotó

Kétnapos képzésen vettek részt Jász-Nagykun-Szolnok vármegye motoros polgárőrei, öten utaztak Budapestre. Kecse Lászlótól, a tiszaföldvári egyesület elnökétől megtudtuk, az első napon az elméleti felkészítést követően az időjárás kegyes volt a motorosok vezetéstechnikai gyakorlataihoz. A feladatokat a polgárőrök 500 köbcentiméteres Honda motorkerékpárokkal gyakorolhatták az évtizedekre visszanyúló tapasztalattal rendelkező trénerek útmutatásával. 

– A második napon elméleti része után már szakadó esőben teljesítettük az utasításokat, majd amikor elállt, a vizes pályán tovább gyakoroltunk – foglalta össze.

Vármegyénk motoros polgárőrei a jó idő beköszöntével megkezdik szolgálatot, rendezvénybiztosítást, felvezetést, és más feladatok ellátását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában