Kattant a bilincs

2024.02.01. 18:00

Óriási szerencse, hogy feltűnt a közeledő kalauz, éppen rablás zajlott a Szolnok felé robogó vonaton

Vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítanak két huszonéves fiatalembert. Egyikük vonatkozásában a bíróság elrendelte a letartóztatást is.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A történtekről és az ügy jelenlegi állásáról a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közösségi oldalán számolt be.

Egy, a törvények betartásával rendre hadilábon álló húsz esztendős fiatalember és huszonöt éves cimborája a közelmúltban egy Szolnok felé tartó vasúti szerelvényen, a monori állomást elhagyva vett magához egy ülésen pihenő ridikült. A táska tulajdonosa épp a mosdóban volt, akinek barátnője a fülkében várt rá, mellette a társa ridikülje. Ezt kapta fel a két fiatal fiú, miután a magára maradt barátnőt könnyebb ellenállásnak hitték. Azonban nem számoltak harciasságával.

A barátnő a tolvajok után ment, ahogyan a táska, időközben visszatérő tulajdonosa is. „Adja vissza! – Nem adom! – Adja vissza! – Nincs nálam!” mondatok váltakoztak, azaz a két fiatalember nem volt hajlandó megválni zsákmányától, sőt, egyikük még verést is kilátásba helyezett. Dulakodás vette kezdetét, a két lányt a fiúk a földre lökték. Amikor feltűnt a közeledő vasúti kalauz, a két tolvaj eldobta a táskát, és elmenekült.

A monori rendőrnyomozók a napokban elfogták az elkövetőket
Forrás: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közösségi oldala

A közlemény szerint a monori rendőrnyomozókhoz került az ügy, akik a napokban elfogták az elkövetőket. Mindkét férfit bilincselve állították elő ceglédi lakásukról. A 20 éves, jelenleg is több büntetőeljárásban érintett fiatalembert rablással, 25 éves cimboráját pedig lopással gyanúsították meg, a bíróság azóta elrendelte előbbi letartóztatását – tudtuk meg a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közösségi oldaláról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában