Lopás

2024.02.14. 18:30

Orvhalászok akadtak fenn a vízirendőrök hálóján Abádszalóknál

Abádszalóknál kaptak el a vízirendőrök három orvhalászt a minap. A halőrök több mint százezer forint értékű halat engedtek vissza a hálóból a vízbe.

Pakainé Pusztai Nóra

Több hal is előkerült az orvhalászok hálójából

Forrás: KTVHESZ

Orvhalászat és lopás miatt nyomoz a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság három abádszalóki férfi ellen. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, a 38,43 és 50 éves férfiak a Nagykunsági főcsatorna vizében elhelyeztek négy, egyenként 50 méter hosszú és 3,5 méter széles damilhálót február 13-a előtt. A járőröző rendőrök és a Közép-Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének halászati őrei tetten érték az orvhalászokat.

– A helyi lakosok egyike sem rendelkezett érvényes jeggyel vagy engedéllyel – közölték. 

Hozzátették: a hálókat a halászati őrök felszedték, 3 folyami harcsát, 8 balint, 1 amúrt és 1 keszeget találtak bennük, a halak értéke meghaladja a 100 ezer forintot. Az állatokat visszaengedték a vízbe, az eszközöket pedig lefoglalták.

Az egyenruhások előállították a Kiskörei Rendőrőrsre a tetteseket, akik a kihallgatás során beismerő vallomást tettek.

Donkó Péter, a Közép-Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója a történtekkel kapcsolatban hangsúlyozta,  A Nagykunsági főcsatornának ez a szakasza az idei évtől tartozik hozzájuk, így kiemelten ellenőrzik. Az Abádszalóknál orvhalászó személyeket a halőreik fedezték fel. Négyen mentek a helyszínre, egy orvhalászt sikerült is feltartóztatniuk, ketten viszont elmenekültek, ekkor kérték a vízirendészet segítségét, akik előállították őket is.

A helyszínen több hálót is találtak
Forrás: KTVHESZ

A négy, vízből felszedett háló mellett a parton is találtak további két hálót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában