Vádat emeltek

2024.02.19. 18:00

Rosszul mérte fel a vezető – zsilip alá szorult a kishajó a Tiszán

A karcagi férfi úgy gondolta, hogy átfér a zsilipen az általa vezetett hajó, ám rosszul gondolta, a hajó beszorult. A tavaly nyári esetben ráadásul még meg is sérült a sofőr, aki ellen most vádat emeltek.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.con

A Szolnoki Járási Ügyészség vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves karcagi férfival szemben, aki egy kishajót vezetve – hat utassal a fedélzetén – nekiütközött egy zsilipnek a Tiszán. 

– A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 19-én, ebéd után Tiszafüred felől Poroszló felé a Tisza folyó bal partján közlekedett a saját kisgéphajójával, melyen utasként még hat személy, négy nő és két férfi is tartózkodott. A férfi a Kisfüredi-fok elnevezésű zsilipen kívánt áthajózni, azonban nem vette észre, hogy annak nyílásmagasságán a kisgéphajója nem fér át, így az áthaladást megkezdte ugyan, de a hajó teteje a zsilip alsó részének ütközött, majd emiatt megállt, és a zsilip alá szorult – számolt be az esetről dr. Ocsovai Ágnes. 

A hajó teteje
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő elmondta: az ütközés következtében a hajó utasai közül senki sem sérült meg, azonban a hajót vezető férfi az ütközéstől elvesztette az egyensúlyát és fejét a szélvédő keretébe beütötte, melynek következtében nyolc napon túl gyógyuló koponyatörést és arccsonttörést szenvedett. 

– Ezután a hajó egyik női utasa – akinek van kishajó vezetésére engedélye – hátramenetben kormányozta vissza a hajót a Tiszán, a Tiszafüreden lévő kikötőbe – tette hozzá a szóvivő.

Megtudtuk: az ügyészség a büntetlen férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönt majd.

A zsilip alá szorult hajó
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában