Összegzés

2024.02.05. 13:30

Több mint négyszáz gyorshajtót mértek be a jászkunsági rendőrök

Jogosítvány nélkül, ittasan, ráadásul többen a megengedett sebességnél gyorsabban hajtottak Jász-Nagykun-Szolnok vármegye útjain az elmúlt héten.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

Az elmúlt héten a jászkunsági egyenruhások 24 ittas sofőrt igazoltattak, illetve négy személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek. 

– A forgalom-ellenőrzők 439 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá 242 kerékpárost ellenőriztek, 49 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést – fogalmaztak a police.hu-n.

Olyan sofőrök is akadtak, akik nem rendelkeztek jogosítvánnyal, vagy eltiltották őket a járművezetéstől. 

– Aki jogosítvány nélkül vesz részt a közúti közlekedésben, szabálysértést követ el, aki pedig a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, annak érvényesülési körébe tartozó járművet hajt, bűncselekményt követ el. Mindkét cselekmény eljárást von maga után, és az elkövetők nemcsak a saját, hanem a közlekedés többi résztvevőjének életét, testi épségét is veszélyeztetik – emelték ki.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában