Több is volt a rovásán

2024.03.14. 17:23

Váratlan fordulatot vett a száguldozó rolleres igazoltatása Szolnokon – sokkal több volt a rovásán

Tavaly ősz óta húzódó lopássorozat végére kerülhetett pont. Rollerező férfit ellenőriztek a rendőrök, amikor kiderült, hogy 11 bűncselekményhez is köze van.

Pakainé Pusztai Nóra

Tavaly ősztől kezdődően egyre gyarapodó számban jelentkeztek a rendőrségen olyanok, akiknek esetenként több százezer forint értékű, lezárt kerékpárját vagy elektromos rollerjét lépcsőházból, biciklitárolóból, étterem elől lopták el ismeretlenek. A rendőrök minden esetben szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, kamerafelvételeket elemeztek.

bilincs
Fotó: Shuttrestock.com / Forrás: Illusztráció

– A helyi járőr március 13-án hajnalban ellenőrzött egy 29 éves fiatalembert, aki egy elektromos rollerrel közlekedett. A férfi elmondta, hogy nem sokkal azelőtt tört fel egy garázst a társával, onnan lopták – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A két férfit előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

– A rendőrök 11 vagyon elleni bűncselekményhez kötötték a 29 éves férfit – melyből kettőt társával követett meg –, míg egy lopást a 18 éves fiatal egyedül hajtotta végre. Az idősebbik férfi nemcsak kétkerekűekre specializálta magát, az áruházi lopásokat sem vetette meg – közölték.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottak őrizetbe vételéről határozott, és kezdeményezték letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában