Disznóság

2024.03.07. 17:25

Megléptek a malacokkal, amikor nem figyelt a kamera: sokáig nem bukott le a bűnbanda Túrkevén

Micsoda disznóság! Egy túrkevei sertéstelepről mintegy négymillió forint értékben lopott takarmányt és állatokat egy malactolvaj banda. Nem volt azonban malacuk, mert lebuktak: bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a két túrkevei és egy mezőtúri férfival szemben a Mezőtúri Járási Ügyészség.

Molnár-Révész Erika

A három férfi még tavaly január elején beszélte meg, hogy egy Túrkeve külterületén található sertéstelepről sertést és takarmányt lopnak, ugyanis információt tudtak szerezni arról, hogy a sertéstelep kamerarendszere mikor van kikapcsolva.

Malaclopás, gazdaság, tanya
Erről a túrkevei tanyáról lopott szisztematikusan a malactolvaj banda
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A malactolvaj banda egyik tagjának szerepe ezután az volt, hogy vevőt szerezzen az ellopott takarmányra és sertésekre. A lopások idejét és a mennyiséget is a vevői igényekhez szabták, és előre megállapodtak a vételár felosztásának módjában is.

– A fenti megállapodás alapján a férfiak közül ketten 2023. január eleje és 2023. február vége között, heti rendszerességgel loptak el összesen 2,5 tonna takarmányt és 65 sertést a telephelyről, melyet személyautóval és ahhoz kapcsolt utánfutóval szállítottak el. Ezt követően, legkésőbb egy-két napon belül a harmadik társuk a vevőknek – akik nem tudtak róla, hogy lopott takarmányt, illetve sertést vesznek – értékesítette a lopott árut, majd ennek árával a férfiak elszámoltak egymással – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Mint elmondta, az ellopott takarmány és sertések értéke közel 4 millió forint volt. A nyomozás során 31 sertést lefoglaltak, melyek értéke megtérült.

– Az ügyészség a büntetlen férfiakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására, a lopáshoz használt gépjármű elkobzására, valamint a lopott dolgok értékesítéséből származó összeg erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában – közölte a szóvivő. Hozzátette, az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában