Vádemelés

2024.03.23. 13:00

Van másik! Magyar után német rendszámmal próbálkozott a tiszaföldvári férfi

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség egy 28 éves tiszaföldvári férfival szemben. A férfi jelen volt, amikor a rendőrség leszereltette az élettársa gépkocsijáról a rendszámot előző nap, de ő otthon talált egy másik rendszámtáblát, amit felszerelt a másik helyére.

Kovács Berta

A vádirat szerint a férfi február 3-án, Tiszaföldváron, a késő délutáni órákban az élettársa használatában lévő, házuk előtt parkoló személygépkocsira felszerelte a lakásukban talált, főbérlő által otthagyott német első és hátsó rendszámtáblákat.  

rendszám
A mellékelt képet az ügyben nyomozó hatóság készítette a felszerelt német rendszámtábláról
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A gépkocsit az előző napi rendőri igazoltatás során kivonták a forgalomból, maga a férfi is részt vett az intézkedés során a rendszámtáblák leszerelésében. Ezt követően a rendőrség engedélyezte, hogy a gépjárművet hazáig elvigyék az élettársával.

Ez azonban nem tartotta a férfit vissza attól, hogy egy fontosnak vélt dolga intézéséhez felszerelje a gépjárműre a talált rendszámtáblákat, és elinduljon az autóval. A gépkocsi végül lerobbant alatta, így a férfi maga ment be a rendőrségre, hogy elmondja, mit tett.

Az ügyészség a büntetlen, cselekményét megbánó férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Azt is közölte, az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában