Bíróság

2024.04.03. 19:00

Késsel esett a rendőrautóknak a részeg abádszalóki férfi, már meg is hozták az ítéletet az ügyben

Az abádszalóki polgármesteri hivatal előtti nyitott parkolóhoz sétált egy helyi férfi, és kiszúrta az ott parkoló szolgálati autók kerekeit még március 18-án. A Tiszafüredi Járási Ügyészség rongálás miatt állította bíróság elé a tettest.

Pakainé Pusztai Nóra

A Tiszafüredi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt állította bíróság elé azt a 23 éves abádszalóki férfit, aki két rendőrségi szolgálati gépkocsi kerekeit is kiszúrta. A vád szerint a férfi ittas állapotban volt azon az éjjel, amikor az abádszalóki polgármesteri hivatal előtti nyitott parkolóhoz sétált. Ott meglátott két rendőrautót, melyek gumiabroncsait a nála lévő késsel heccből kiszúrta.

Ennek a rendőrautónak a kerekeit is kiszúrta az abádszalóki férfi
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

– A férfi az egyik gépkocsi jobb első, és mindkét hátsó míg a másik gépkocsi bal első és bal hátsó gumiabroncsain ejtett 3 centiméter mély, az oldalfalakon áthatoló vágásokat – közölte dr. Lánczi Rajmund, Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az öt  gumiabroncs megrongálásával a férfi összesen 140 ezer forint kárt okozott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak. A büntetlen előéletű férfit a Tiszafüredi Járásbíróság 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában