Összesítés

2024.04.03. 16:00

Elszomorító számok érkeztek: rettentő sok gyorshajtót fogtak a Jászkunságban

A múlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatait gyűjtötte össze a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Húsvétkor Tiszaföldváron ittas motorost fogtak.

Pakainé Pusztai Nóra

Az elmúlt héten az egyenruhások 26 ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, 3 személyi sérüléssel járó közúti baleset helyszínén intézkedtek.

traffipax
Fotó: Karnok Csaba / Forrás: Illusztráció

– A forgalom-ellenőrzők 724 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá a 271 ellenőrzött kerékpáros közül 46-nál állapítottak meg valamilyen szabálysértést – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vezetők kiszűrésére, így tettek húsvétkor is. Több fórumon felhívták a figyelmet, hogy az ünnepek alatt se üljenek volán mögé a sofőrök alkohol fogyasztása után.

– A figyelmeztetéseket nem fogadta meg az a segédmotoros sem, akit Tiszaföldváron ellenőriztek a rendőrök. Amellett, hogy az alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, a motoros még vezetői engedéllyel sem rendelkezik. A férfit meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették – részletezték az egyik esetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában