LÖVÉSEK DÖRDÜLTEK

2018.05.07. 10:35

Háromszor kellett lábon lőni egy férfit Tiszajenőn, mert rendőrre támadt

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen nyomozás indult egy 37 éves szeghalmi férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt.

Forrás: Shutterstock

A férfi 2018. május 6-án a kora délutáni órákban a tiszajenői vasút átjáróban öngyilkossági szándékkal a személygépkocsijával keresztbe megállt. Egy rendőr érkezett a helyszínre a férfi egyik rokonával, akik megpróbálták lebeszélni az öngyilkosságról.

A jó szavak nem hatották meg a terheltet, mert haragra gerjedt, és ököllel a rendőr felé ütött, de a rokont találta el, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. A fizikai erőfölényben lévő terhelt rátámadt a rendőrre és folyamatosan ütlegelni, rugdosni kezdte.

Kiütötte a kezéből a rádiót, majd a gumibotot. A támadás megtörése érdekében a rendőr elővette a szolgálati fegyverét és figyelmeztette a terheltet, hogyha nem hagy fel a cselekménnyel, használni fogja a fegyvert.

A felbőszült támadó ettől sem riadt vissza, hanem tovább folytatta a rendőr bántalmazását.

A sértett rendőr ekkor egyszer combon lőtte a férfit.

Az első lövésnek semmilyen hatása sem volt a gyanúsítottra, a támadással továbbra sem hagyott fel, ezért a rendőr még két lövést adott le a terhelt lábára, amely már megtörte az ellenállását.

A terhelt súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az esti órákban megműtötték.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását fogja indítványozni – közölte az eset részleteit a Szoljon.hu-val Dr. Varga Árpád főügyész.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában