KARCAG

2017.07.06. 15:36

Kerületi versenyre készülnek

Szombaton, ­július 8-án a Szentannai Sámuel Középiskola területén lesz a XIII. Hármas-kerületi Kézi Aratóverseny és Népi Ételek főzőversenye.

Daróczi Erzsébet

 

A középiskola elől 9 órakor indul az aratómenet a búzatáblához, majd a megnyitó után 10 órától kezdetét veszi a verseny, melyre több mint húsz csapat nevezett. Déltől a ­középiskola előtti területen felállított színpadnál kulturális programokkal – nótaműsor, a karcagi néptánccsoportok műsora, moderntánc-bemutató és a vendégtelepülések csoportjainak műsora – várják a rendezők az érdeklődőket.

Ugyanitt rendezik meg a népi ételek főzőversenyét is. A nap során lesz kézműves-foglalkozás, népi játszótér, muzeális gépek bemutatója, kirakodóvásár és a hungarikum karcagi birkapörkölt is megvásárolható majd. Az eredményhirdetés és a díj átadása fél négykor lesz, majd öt órától a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasbemutatója kezdődik. Az aratóversenyt 18 órától a Zanzibar élő koncertje zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában