Ellátás

2018.01.25. 15:25

Folyamatosan fejlesztik a túrkevei idősek otthonát

Évek óta folyamatosak a kisebb-nagyobb fejlesztések a Berettyó–Körös TT túrkevei idősek otthonában.

Szilvási Zsuzsa

Szabó Attila intézményvezető

Fotó: Mészáros János

Tavaly adták át az intézmény új részlegét, és amint Szabó Atti­lától, az intézmény vezetőjétől megtudtuk, átfogó koncepció készül annak érdekében, hogy a későbbiekben az elemeket egymásra építve fejleszthessék tovább az otthont.

Mindezeken túl a napi zökkenőmentes munkához szükséges eszközök, gépek beszerzésére is gondot fordítanak. Így nemrég egy ipari mosógépet vásároltak közel hárommillió forintos költséggel, hiszen az ellátottak gondozásának része a mosás is.

Néhány hónappal ezelőtt pedig nagyobb adományt kaptak egy svájci idősotthonnak köszönhetően.

– Egy régi kollégánk belevágott a külföldi munkavállalásba, s elhelyezkedett egy svájci idősek otthonában ápolóként – mondta el kérdésünkre válaszolva Szabó Attila.

– Amikor tudomására jutott, hogy abban az intézményben megválnak az ágyneműktől, munkaruháktól, és berendezési tárgyaktól, betegágyaktól, azonnal a túrkevei otthonra gondolt.

Szabó Attila intézményvezető
Fotós: Mészáros János

– Az ő közbenjárásával jó kapcsolatot sikerült kialakítani a svájci otthon igazgatójával, aki nagylelkű ígéretet tett arra, hogy a Túrkevei Idősek Otthonának ajánlja fel mindazt, amit az új otthonban már ők nem hasznosítanak.

– Ennek köszönhetően több évre szóló, nagy mennyiségű munkaruhát, párnát, paplant, ágyneműhuzatokat hoztunk, valamint speciális, jó minőségű, drága kórházi betegágyakat és eszközöket kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában