TISZAFÜRED

2018.02.12. 13:51

Erdélyből is érkeztek íjászok a füredi fánklövésre (videó+galéria)

Idén már tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Farsangi Fánk-lövő Íjászversenyt, a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban. A közel száz íjászt tizennyolc cél, jó hangulat és farsangi fánk várta.

Ujvári László

dav

Az ország több pontjáról, de a határon túli magyarlakta területekről is számos íjfeszítő érkezett. A környező településekről, a Jászságból, Debrecenből, Miskolcról és Erdélyből is volt nevező.

– A létszámunk pontosan 99 fő. Bevallom az elején imádkoztam, hogy ne legyünk többen. A korábbi években voltunk közel kétszázan is, de az már kezelhetetlennek, nehézkesnek bizonyult – szólt őszintén Horváth Tibor főíjász.

Összesen tizennyolc cél állította kihívás elé a versenyzőket, hat-hat ügyességi, történelmi és 3D-s.

Ezeket tizennyolc méteres távról lőtték az íjászok, ami mindenki számára könnyen teljesíthető.

Kilenc kategóriában, fiúk-lányok, gyerekek és felnőttek külön versenyeztek, nem és kor alapján csoportosítva a mezőnyt. Délután párbajokat szerveztek, ahol a pontosság és a gyorsaság számított.

Tombolán egy hiteles honfoglalás kori íj replikája talált gazdára.

Megfordult a mezőnyben Nahóczki Péter világbajnok íjász, aki éppen egy nemzetközi verseny győzteseként tért haza Malajziából.

Honlapunk kérdésére elmondta: jó barátokkal, régi ismerősökkel találkozott Tiszafüreden, sokadjára jár a Tisza-tó partján. Most egy budapesti versenyre készül, melynek kiváló felvezetője a füredi esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában