TISZASZENTIMRE

2018.02.16. 16:30

Megújult étkezőt vehetnek birtokba a gyerekek Tiszaszentimrén (galéria)

Márciustól új környezetben, korszerű körülmények között étkezhetnek az iskolások. Február 15-én, csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a megújult gyermekétkezde épületét.

Ujvári László

sdr

Versszó után Koczúrné Tóth Ibolya polgármester idézte fel a kezdeteket. Az elmúlt években megújult a község összes közintézménye, a gyermekétkező felújítására azonban nem pályázhattak.

Nem feleltek meg a kritériumoknak, hiszen a gyermeklétszám akkoriban nem nőtt a faluban. Végül egyedi kérelemmel fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez.

– Egy 2016-os kormányhatározat értelmében 66 millió forintos támogatást ítéltek meg Tiszaszentimrének. Ennek köszönhetően teljesen megújult, bővült és korszerűsödött az épület – ismertette a településvezető.

Gratulált a fejlesztéshez Kovács Sándor, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is. Felhívta a figyelmet arra a sok-sok munkára, melynek eredménye a fejlődő település.

Reményét fejezte ki, hogy a következő generációk is haszonélvezői lesznek a megújuló településnek.

– A legnehezebb út is az első lépéssel kezdődik. Ezen túl van Szentimre. Letették az első köveket, aminek már látszik az eredménye – fogalmazott.

Az iskolások várhatóan márciustól vehetik birtokba az új étkezőt, jelenleg a használatbavételi

engedélyt várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában