FIATALOKNAK SZÓL

2018.02.28. 16:30

Szolnokon tartják az Europoly program találkozóját

Szolnok ad otthont az EUROPOLY nemzetközi programhoz csatlakozott szervezetek háromnapos találkozójának.

Kovács Berta

A projekt az Európa a Polgárokért Program része, melynek célja az Európai Uniós tudatosság növelése a 18 és 30 év közötti fiatalok körében és harc az euroszkepticizmus ellen.

Az élet különböző területeit átfogva, hálózati rendszerben folytatják a küzdelmet, 7 ország 8 partnerszervezetének együttműködésében.

A 8-30 éves fiataloknak szervezett találkozók harmadik állomása Szolnok, az elsőt tavaly szeptemberben a szlovéniai Velenje városban tartották, és másfél év alatt összesen nyolc ilyen rendezvényt terveznek.

A szerdai megnyitón, melyet a Tiszaligetben, a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karán tartottak, Szabó István alpolgármester idézte fel hazánk történelmének főbb mozzanatait, valamint bemutatta a várost.

A három nap során a résztvevők a központi témát járják körül workshopok formájában, kulturális programokkal színesítve. A projekt végén egy nagyszabású, játékos monopoly programban vesznek részt a fiatalok, ami az uniós intézmények működését színházi, zenei, stb. produkciókkal vegyítve mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában