RÁKÓCZIFALVA

2018.02.12. 09:29

Tésztaüzem épül a falvai Demény-házban

Javában zajlik az önkormányzat Rákóczi úti ingatlanának, a Demény-háznak az átalakítása. Ebben az épületben kap majd helyet az a tésztaüzem, melyet a közfoglalkoztatási mintaprogram részeként hoznak létre.

Kovács Berta

A tervezői munkát leszámítva, minden építési folyamatot is a közfoglalkoztatottak végeznek. Műanyag nyílászárókat építettek be, régi járásokat falaztak be, új ajtónyílásokat vágtak.

Az épület falazatát is megerősítették, ahol ez szükséges volt. Korszerűsítik a víz, a villany- és a csatornahálózatot is. Ha elkészül az üzem, egy mintaboltot is kialakítanak az épületben.

A programban több, egymásra épülő termelő tevékenységet fognak össze. A tésztagyártás egyik alapanyagául szolgáló tojásokat a nemrégiben Szandaszőlős mellett megvásárolt agromajorban nevelt tyúkok fogják biztosítani.

A tésztát a mintaboltban árusítják. A katolikus templom udvarán kialakított mintakertben nevelt fűszer- és gyógynövényeket is az épületben dolgozzák fel és értékesítik. A végső cél az, hogy e mintaprogram önfenntartó tevékenységgé váljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában