KISÚJSZÁLLÁS

2018.03.10. 17:24

A helyi alapanyagok felhasználásával családtagjai betegségén is segít

Bögös Katalin – aki a helyi polgármesteri hivatal pénzügyi osztályát vezeti­ – családjában többen ekcémával küszködnek. Ezért kezdett el a természetes anyagokból szappanokat tervezni.

Daróczi Erzsébet

Bögös Katalin több saját, kisújszállási szappant is tervezett

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nagyon különleges dolog­ új recepteket, színeket, illatokat tervezni. Szerintem, aki pénzüggyel foglalkozik, ­annak kell is valami kreatív elfoglaltság, mert egyébként az ember nagyon bele tud ­fásulni a számok világába – véli Katalin, aki most két kisújszállási szappant tervezett.

– A rizses gyógyír megalkotását egyrészt az inspirálta, hogy vannak vegán életmódot folytató ismerőseim. Nekik olyan szappant keresnek, mely állatkísérlet-mentes, és nem tartalmaz állati eredetű összetevőt sem.

– Másrészt Kovács ­Tibor alpolgármester arra buzdított, használjak Kisújszálláson termelt alapanyagokat. Így merült fel, hogy az országszerte ismert nagykun rizs felhasználásával készítsek bőrbarát, krémes szappant.

Bögös Katalin több saját, kisújszállási szappant is tervezett
Fotós: Daróczi Erzsébet

– A másik kisúji ihletésű szappanom gyógyvizes. De több összetevőt – a mézet, méhviaszt, gyógynövényeket – is kisújszállási őstermelőktől vásárolom – sorolja­ Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában