HAGYOMÁNYÁPOLÁS

2018.03.24. 12:30

A jászkapitány fontos feladatának tekinti a civil kapcsolatok erősítését

Bertalan János jászkapitány „hivatali idejének” háromnegyede már eltelt azóta, hogy tavaly nyáron, a Jászladányon tartott Jász Világtalálkozón jászkapitánnyá avatták.

Banka Csaba

Bertalan János jászkapitány és felesége (balra) Jászberényben Bolla János emeritus jászkapitánnyal és feleségével

Fotó: Banka Csaba

– Az eltelt kilenc hónap alatt már megtapasztalhattam, hogy milyen sokrétű és sokszínű feladata akad egy kapitánynak – mondta érdeklődésünkre Bertalan János.

– Rengeteg rendezvényre, különböző programokra kapok meghívást, amelyek közül igyekszem a lehető legtöbbre eljutni. A hagyományápolás, a jász identitás megőrzése és továbbadása, nem utolsósorban pedig a civil közösségek közötti kapcsolat kialakítása olyan vállalások, amelyeket a kapitányi tisztség átadását követően is folytatni szeretnék. Eddig a Jászságban és azon kívül már több mint nyolcvan rendezvényen vehettem részt az elmúlt eseménydús hónapokban.

Bertalan János jászkapitány és felesége (balra) Jászberényben Bolla
János emeritus jászkapitánnyal és feleségével
Fotós: Banka Csaba

Bertalan János hozzátette, hogy az említettek közül az egyik legfontosabb feladatának tekinti megőrizni és megerősíteni a mögöttünk hagyott időszakban a civil közösségek tagjai között létrejött kapcsolatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában