KUNSZENTMÁRTON

2018.03.14. 11:22

Megbüntetnék, aki nem tiszteli Kunszentmárton értékeit

Megkerült az ellopott pléhkrisztus. Még tavaly júliusban a Köttön utca és a Körös-parti sétány kereszteződésében található úgynevezett Juhász keresztről lopták el a Jézust, illetve a Szent Vendelt ábrázoló alkotást.

Czakó Nóra, Joó Zsuzsanna

A lopás előtt, eredetileg így nézett ki a kereszt

Forrás: Beküldött fotó

A helyi nyomozók a beszerzett adatok és információk alapján a minap házkutatást tartottak két helyi ingatlanban, ahol megtalálták az ellopott egyházi tárgyak egy részét.

Egy huszonhárom és egy huszonkét éves férfit, valamint egy tizennyolc éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Városi hírek szerint a nemrégen – fiatalok által – elkövetett Körös-parti sétányrongáláskor készült térfigyelőkamera-felvételek vezethették nyomra a hatóságot.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester ezzel kapcsolatban elárulta, hogy a megtalált elemek egyelőre a rendőrkapitányságon vannak.

Egyedül az „IN RI” feliratú tábla hiányzik, de bízik benne, hogy ez is meglesz.

A szakrális értékekkel bíró elemek hamarosan a város tulajdonába kerülnek vissza. A településvezető reméli, hogy mihamarabbi bírósági tárgyalással folytatódik az eljárás. A polgármester Facebook-oldalán egyértelműen üzent az elkövetőknek.

A lopás előtt, eredetileg így nézett ki a kereszt
Forrás: Beküldött fotó

„Akik nem tisztelik városunk értékeit, őket kőkeményen megbüntetjük! Az ilyen emberek ne várjanak tőlem sem megértést, sem elnéző magatartást!

Nem tűrünk semmilyen romboló, demoralizáló cselekedetet!” – fejtette ki véleményét a településvezető, Wenner-Várkonyi Attila.

Kunszentmártonnak most egyébként két felszentelt Krisztusa van.

Hiszen időközben pótolták az ellopott egyházi tárgyat, azt már fel is szerelték a Juhász keresztre.

Egyelőre kérdés, mi lesz az eredeti, most megtalált alkotással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában