RÁKÓCZIFALVA

2018.03.30. 08:02

Pénzzel támogatják a letelepedőket Rákóczifalván

Ahogy számos települést, úgy Rákóczifalvát is fenyegeti a lakosság elöregedésének veszélye, a fiatalok gyakran az ország más részén tanulnak, vállalnak munkát, így családot is ott alapítanak.

Kovács Berta

Kellenek tehát az olyan kedvezmények, melyek helyben tartják, vagy a településre csábítják a fiatalokat. Rákóczifalva önkormányzata ezért úgy határozott, segíteni kell azokat, akik itt képzelik el jövőjüket, és első lakásukhoz itt szeretnének hozzájutni.

A képviselő-testület nemrégiben döntött a letelepedési támogatás bevezetéséről. Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás összege kétszázezer forint, és egyaránt igényelhetik, akik lakást építenek és azok is, akik új vagy használt lakást vásárolnak.

A támogatásra való jogosultság feltétele többek között, hogy a kérelmező és házastársa vagy élettársa fiatalabb legyen ötvenévesnél, legalább egyiküknek előzőleg harminchat hónapnyi falvai folyamatos bejelentett lakcíme legyen.

Az is fontos, hogy az egyik fél legalább hat hónapnyi munkaviszonyt igazoljon, illetve hogy az ingatlan értéke elérje a négymillió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában