REND VAN A TELEPÜLÉSEN

2018.03.02. 17:20

Télen-nyáron a szép faluképért dolgoznak Kőröstetétlenen

– Végzettségemet tekintve gépésztechnikus vagyok, szakmám szerint pedig autószerelő. Autót javítottam több mint harminc évig, tizenhét évig pedig vizsgabiztosként ténykedtem. Innen is mentem nyugdíjba… – mesélt életéről a tetétleni önkormányzat kazánházában Molnár János.

Hartai Gergely

Molnár János (középen) és kollégái

Fotó: Hartai Gergely

A falu életében évek óta szerepet játszó hivatali dolgozó úgy érzi, a közért végzett feladatokban találta meg igazán a számítását. – Stresszes volt számomra a köztisztviselői munka.

Ekkor döntöttem el, ha a Teremtő egészséget ad a nyugdíjas évekre, olyasvalamit csinálok, ami igazán kedvemre való. A fizikai munkában találtam meg mindezt.

A polgármester egy napon megkeresett, hogy dolgozzak itt. Örömmel jöttem – mosolyodott el. János és néhány fős „csapata” már hosszú ideje a településkép rendben tartásáért dolgozik.

Ottjártunkkor szerelte fel kollégáival János a tolólapátot a község kistraktorára.

– A gépek karbantartását, de a vasmunkákat is rendre mi végezzük. De igyekszünk a lakókat is támogatni.  Kolléganőim pedig az idősekre figyelnek a leginkább. Vásárolnak nekik, és olykor még ételt is kivisznek – folytatta.

Molnár János (középen) és kollégái
Fotós: Hartai Gergely

Tetétlenen úgy tűnik, a falukép sem okoz problémát. –  Ha azt látja valaki, hogy ott egy sörösüveg, mellette egy másik, akkor hamar odakerül a harmadik is. De ha egy sincs, és rend van, már senkinek sem jut eszébe, hogy ártson a környezetnek.

A helybéliek nagyon érzékenyek arra a helyre, ahol élnek. Így a rendezetlenséggel aligha van nálunk probléma – összegezte a férfi.

Idén sem állhat a munka

Apró falu ide vagy oda, sok munkával indult az év János és kollégái számára. Favágással kezdődtek a falumunkák, ezzel együtt pedig megkezdődött a régi műfüves sportpálya bontása is. Lekerültek a hálók, és a régi fűtakarót is eltüntették már a munkások. Megtudtuk, a közelmúltban a buszmegállók rendbetételét, de a község „védjegyének” számító különleges virágállványokat is a közért dolgozó csapatnak köszönheti a falu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában